Tárgyalóasztal székekkel

Tárgyalóasztal székekkel

Tárgyalóasztalt székekkel együtt célszerű vásárolni. A következő rövid blogbejegyzésben tippeket, hasznos tanácsokat biztosítunk, hogy a lehető legjobb döntést hozza. Egy tárgyalóasztal székekkel együtt komoly beruházás lehet, és még a beruházás mértékénél is fontosabb, hogy a kiválasztott termékek a cég javát szolgálják és segítsék a sikeresebb piaci szereplésben.
 
Irodai asztalok és konténerek.
 
Az ideális tárgyalóasztal

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen paramétereknek célszerű megfelelnie egy asztalnak, hogy tárgyalóasztalnak nevezhessük, illetve hogy „ideális” legyen.
  • Lábak kényelme
Furcsán hangozhat, viszont azért is tettük első helyre ezt a pontot, mert egy íróasztal és egy tárgyalóasztal között az egyik legnagyobb különbség az, hogy (ha van merevítő az asztallap alatt, ami kimondottan gyakori), a merevítőnek a bútorlapot a közepén kell átszelnie, hogy bármelyik oldalról is üljenek is le, a térdek kényelmesen elférjenek az asztal alatt. Szintén célszerű, hogy az asztal lábai ne az asztal széléinél helyezkedjenek el, hanem kicsit beljebb, hogy oldalról is hozzá lehessen férni az asztalhoz.
 
  • Stabil tartás
Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor ülünk egy asztalnál, komoly pénzekről, munkákról egyeztetünk, és közben nyekereg, lötyög az asztal. Egy magára adó cég/üzletember nem engedheti meg magának, hogy egy rozoga asztalnál beszélje meg a fontos üzleti döntéseket. Általában az instabil asztalok azok, melyek csőlábakkal vannak felszerelve, vagy pedig egyszerű szerkezetűek, vékony bútorlapokból összerakott termékek. Tapasztalataink szerint egy igazán stabil tárgyalóasztal súlya kimondottan sok, akár 2-3 emberes meló az elmozdítása, összeszerelése.
  • Az asztal mélysége
Véleményünk szerint az ideális tárgyalóasztal mélysége 100 cm körül mozog minimum. Fontos, hogy a tárgyalás résztvevői ne érezzék magukat kellemetlenül, így fontos a minimális távolság megtartása.
( Személyes tér ismertető:
„Intim/bizalmas” távolság: 0-46 cm
„Személyes” távolság: 47-120 cm
„társadalmi” távolság: 120-360 cm
„Nyilvános” távoság: 360 cm-től
Forrás: Pease, Allan (2012):  Testbeszéd. Park Könyvkiadó, Budapest)

„Új üzlettárssal való találkozás esetén a 3 lépés távolság ajánlott. Ahogy jobban megismerkedünk valakivel úgy csökkenthető ez a távlat. A helyválasztásnak is külön szertartása van. Például egy konferencián úgy érdemes ülőhelyet keresni, hogy fél úton a sor vége és a legközelebbi ember között. Így nem ülünk túl messze (ezzel megbántva az ott ülőt) és túl közel sem (ezzel beférkőzve az intim szférájába).”
 
  • Az asztal mérete, megjelenése
Fontos szintén, hogy tárgyalóasztalunk mérete megfeleljen a leültetni kívánt személyek létszámához. Amennyiben termünk sokkal tágasabb, mint a számunkra ideális tárgyalóasztal méret, úgy ajánljuk a terem feltöltését alacsonyabb szekrényekkel, díszekkel. Ajánljuk, hogy egy személyhez nagyjából 60 cm-t számoljuk szélességben. Ezzel a kalkulációval megtudjuk egészen pontosabb becsülni, hogy mekkora tárgyalóasztalra van is szükségünk. Szűkebb terület esetén javallott, hogy a tárgyalóasztalunkhoz a székeket melyeket választunk keskenyebb ülőfelülettel rendelkezzenek. Fontos szintén, hogy asztalunk jó megjelenésű legyen, passzoljon az iroda további bútoraihoz. Így a színválaszték is fontos, illetve például az asztal formája: kerekített végű vagy szögletes bútorlapja legyen? Laplábas, fémlábas, esetleg valami modern dizájnos lábai legyenek? Ezeket mind érdemes fontolóra venni vásárlás előtt.
 
Tárgyalóasztalhoz székek

Ahogyan az utolsó bekezdésben a tárgyalóasztalról írtuk, úgy a széknél is fontos a cégünk profiljához illő formavilág, stílus, illetve színek. Véleményünk szerint a legfontosabb pontok, melyeket fontolóra kell venni az alábbiak:
 
  • Ergonomikus kialakítás; (kb. 1-3 óráig kényelmes ülést biztosítson tárgyalószékünk)
  • Elegáns megjelenés; (cégünk komolyságát prezentálhatja, hogy nem egy olcsó tucat széket használ a megbeszélésekhez, hanem valami mutatósabbat)
  • Időtálló minőség (Kimondottan bosszantó, ha egy formás szék hamar tönkre megy, vagy gyorsan igénytelenné válik. Érdemes kikérni szakértő véleményét, hogy mely székek tartják meg hosszabb távon újszerű állapotukat.
Amennyiben szükségét érzi segítségünknek, vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk a döntésben. Cégünk az elmúlt években számos tárgyalótermet rendezett be a kisebbektől a nagyokig. További jó tervezgetést kívánunk!
Üdvözlettel:

Szeknet.hu csapata
 
Szintén érdekelheti: Irodai szék összeszerelése , Vénusz irodabútor katalógus.