Milyen a jó irodai szék?

Milyen a jó irodai szék?
 

Számos alkalommal találkoztunk olyan ügyfelekkel, akik szerettek volna egy új forgószéket, és mikor feltettük a kérdést, hogy milyet szeretnének, a válasz az volt, hogy jó, remek vagy a legjobbat. Számunkra minden ügyfél ugyanolyan fontos, akár száz akár egy darab székről van szó. Tehát szeretnénk ha mindenki a lehető legmegfelelőbb széket kapná meg. Viszont ez azzal jár, hogy mindenkinek elkell mondanunk, hogy kicsit bonyolultabb az irodai szék választás, mert sok tényező közre játszhat. Nincs olyan, hogy a legjobb szék, vagy olyan, hogy ez a szék biztosan jó mindenkinek. Elkerülhetetlen, hogy az irodai szék kiválasztásánál, ne ássunk egy kicsit mélyebbre, minthogy egy jó széket szeretnénk. Mi nem egyszerűen egy jó széket szeretnénk önnek. Mi az ön számára szeretnénk a legjobbat.
 
Sokszor számoltak be arról ügyfeleink, hogy máshol vásárolt székeikkel sokszor volt problémájuk. Legtöbbször egy olcsó ár kategóriás széket ajánlottak nekik, ami a legjobb szék amit vehetnek. Esetleg ismerős lehet ez a szituáció. Amennyi ember, annyi igény létezik. Nem szabad csupán megvenni a legolcsóbb és legjobbnak titulált széket, tekintve, hogy ezeken a székeken mennyi időt töltünk munka közben vagy akár otthon is. Fontos, hogy jó minőségű és személyre szabott legyen.
 
Legyen szó bárkiről, ugyan azokon a kérdéseken és szempontokon szoktunk végigmenni, mikor a megfelelő széket keressük.
 
Kérdések
 
 1. Jelenleg milyen széked van?
 2. Milyen negatív és pozitív tulajdonsága van annak a széknek?
 3. Milyen árban szeretnél széket
 4. Hol lesz használva a szék? (irodai vagy otthoni?)
 5. Mennyit lesz használva a szék?
 6. Hány ember fogja használni a széket?
 
Ha ezekre mind kapunk választ, már sokkal egyszerűbb dolgunk lesz. Kapásból letudjuk szűkíteni a lehetséges székek skáláját. Ezek után pedig jöhetnek a különböző szempontok, amiben eltérhetnek a székek.
 
Szempontok
 
 1. Milyen kárpit legyen?
 2. Milyen színe legyen?
 3. Legyen-e karfája?
 4. Legyen-e a karfa állítható magasságú?
 5. Görgős legyen vagy fix?
 6. Milyen görgő legyen, standard, parketta?
 7. Milyen beállítási lehetőségei legyenek a széknek? Legyen:
  1. Állítható magasságú
  2. Dönthető háttámlás
  3. Dőlésszöge állítható
 8. Milyen legyen a csillagláb?
  1. Műanyag
  2. Fém
 9. Legyen-e a széknek fejtámasza?
 
Ha ezeket is mind átjártuk, valószínűleg már meg is találtuk az ön számára legjobb pár darab széket, ami közül csupán kikell választania azt, ami a legjobban passzol az ön elképzeléséhez, ízléséhez.  
Amennyiben ön is végiggondolta a kérdéseket és szempontokat, tekintse meg a mi kínálatunkat is.
Irodai székek.
 
Fontos kiemelni, hogy véleményünk szerint az olcsó szék nem feltétlenül a legjobb megoldás. Sokszor megéri utána járni, és esetleg ráfizetni a különbözetet, így elkerülhetjük a későbbi garanciális problémákat. Viszont a drága szék sem jelenti azt, hogy prémium termék lenne. Előfordulhat, hogy egy szék csupán a külseje/megjelenése miatt drága, megint csak ismételni tudjuk, hogy figyelmet és utána járást követel a szék vásárlás. Bátran kérdezzen, akár próbálja ki élőben a székeket. Nincs rosszabb mint egy nyakunkon ragadt irodai szék amit nem szeretünk, és csak a probléma van vele.
 
Ha még érdekli önt ez a téma, tekintse meg az Ergonómikus irodai szék bejegyzésünket.
 
Szintén érdekes lehet: Iroda berendezése Feng Shui szerint.